Följ HSB Riksförbund

Bostadsbroms minimerad efter regeringens reviderade skatteförslag

Pressmeddelande   •   Mar 21, 2018 15:10 CET

Niklas Widebeck, utredningschef HSB Riksförbund

Idag presenterade finansminister Magdalena Andersson ett nytt skatteförslag som främst rör ränteavdrag för företag. Regeringen ändrar sitt ursprungsförslag efter kraftig kritik från remissinstanserna, däribland fastighetsbranschen och HSB. Det nya förslaget innebär att begränsningen av ränteavdrag landar på EU:s miniminivå på 30 procent.

– Det är en stor lättnad att regeringen ändrat sitt ursprungsförslag. Det hade i förlängningen inneburit större hyreshöjningar och försämrade förutsättningar för bostadsutveckling, säger Niklas Widebeck, utredningschef HSB Riksförbund.

I förslaget finns även ett så kallat primäravdrag för hyreshus som regeringen motiverar med att de inte vill bromsa bostadsbyggandet.

– Det är tydligt att regeringen lyssnat på den kraftiga kritik som fastighetsbranschen framfört. Det nya förslaget är mer hanterbart och vår bedömning är att det är bra för bostadsutvecklingen generellt. Men nu är det särskilt viktigt att det inte blir andra försämringar för fastighetssidan, som till exempel förslagen i den så kallade paketeringsutredningen, säger Niklas Widebeck.

De nya reglerna föreslås träda i kraft den 1 januari 2019.

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 600 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 29 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.