Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Bra Juholt, men vad gör (s) mot bostadsbristen? Det frågar HSBs ordförande Anders Lago

- Att stimulera en upprustning och klimatanpassning av flerbostadshusen som Socialdemokraterna föreslår idag är ett steg i rätt riktning.  Men jag är förvånad över att de politiska partierna inte gör mer för att få igång bostadsbyggandet i Sverige. Sänk byggmomsen istället!. Det säger Anders Lago, ordförande, HSB Riksförbund i en kommentar till dagens budgetförslag från Socialdemokraterna

- Jag är förvånad över att inget av de hittills framlagda budgetförslagen, innehåller något om att öka bostadsbyggandet. Trots att alla pratar om en skriande bostadsbrist i storstäderna och på tillväxtorterna finns det hittills inga politiska initiativ för att rejält öka byggandet och det är jag besviken över, säger Lago.
 
Anders Lago anser att riksdagen borde halvera byggmomsen för att öka bostadsbyggandet, istället för regeringens satsning på sänkt restaurangmoms.

- Unga får allt svårare att hitta en bostad och från näringslivet kommer täta rapporter om att bostadsbristen nu är ett allvarligt hot mot tillväxten. Mot den bakgrunden borde våra politiker ta ordentliga initiativ för att öka byggandet. En halvering av byggmomsen motsvarar skattebortfallet från en sänkt restaurangmoms och är en mycket bättre åtgärd.  HSB vill bygga mer om politikerna levererar bättre förutsättningar, säger Anders Lago

Ämnen

Taggar


Presskontakt

Maria Lyckesjö

Maria Lyckesjö

Presskontakt pressekreterare 070-771 43 00
André Johansson

André Johansson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 670 000 medlemmar
ca 4 000 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
26 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund
Box 8310
104 20 Stockholm