Följ HSB Riksförbund

Electrolux och HSB Living lab samarbetar om famtidens tvättstuga

Pressmeddelande   •   Jun 25, 2014 08:00 CEST

Electrolux och HSB har ingått avtal om att undersöka lösningar för framtidens boende. Samarbetet möjliggör forskning kring framtidens tvättstuga och dess vitvaror i forskningsprojektet HSB Living Lab.

– Vi vill bidra till att göra det angenämt och enkelt att sköta tvätten i framtiden, inte bara i Sverige utan i hela världen. Vi ser fram emot att tillsammans utveckla smarta lösningar för att tvätta energi- och vattensnålt, säger Anders Hiltunen, regionchef på Electrolux Professional.

I HSB Living Lab ska de boende testa produkter, material och sätt att bo. Byggnaden kommer att placeras inne på Chalmers campusområde i Göteborg och stå klar för inflyttning under 2015. Utvecklingen sker i nära samarbete med en rad samarbetspartners, bland andra Chalmers tekniska högskola, teknikkonsult Bengt Dahlgren m fl. Resultaten kommer att användas för att utveckla framtidens boende.

– HSB Living Lab hälsar Electrolux välkomna i projektet och är glada över att få tillgång till den kompetens som finns samlad i företaget, säger Sanna Edling, projektledare för HSB Living Lab. HSB har redan ett långt samarbete med Electrolux och vi ser fram emot att utveckla framtidens bästa boende med dem.

Läs mer om HSB Living Lab, Facebook
#HSBLivingLab

För mer information, kontakta:
Sanna Edling, Projektledare HSB Living Lab, 0702-75 70 25 sanna.edling@hsb.se
Ingrid Yllmark, Informationschef Electrolux Professional, 0708-65 59 00 ingrid.yllmark@electrolux.se


HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 548 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 31 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.