Följ HSB Riksförbund

HSB Bospar – lanserar bättre villkor och smidigare hantering

Pressmeddelande   •   Maj 07, 2014 15:48 CEST

Möjlighet till fler bosparpoäng, smidigare hantering av bosparandet på nätet och möjlighet att spara i etiska fonder – det är några nyheter i HSBs bosparande.

Alla HSBs bosparare har nyligen fått ett brev hem med information om förändringar i bosparandet. Det blir både enklare och mer fördelaktigt att spara för ett framtida boende i HSB, där bosparandet är en bärande idé som funnits med sedan starten 1923.

Bosparande ger förtur
Att spara ihop till sitt boende eller åtminstone till kontantinsatsen, är i dag mer aktuellt än någonsin. Att bospara i HSB ger dessutom poäng som ger förtur till HSBs nybyggda bostäder och omkring 25000 hyresrätter runt om i Sverige. En förbättring för bospararna är att HSB har förhandlat fram mer fördelaktiga villkor för lån vid nyproduktion. Det innebär att både markinnehav och produktionstakt kommer att öka framöver – HSB bygger på många platser i landet och för alla målgrupper.

Nytt tak för bosparandet
Från och med 1 maj går det att få 5 bosparpoäng i månaden genom att spara 500 kronor.
– Under de senaste 10 åren har man maximalt kunnat få 3 poäng genom att spara 300 kronor. Under samma period har bostadspriserna har skjutit i höjden. Bankerna har även höjt kraven så att den person som vill köpa en lägenhet nu måste ha 15 procent till kontantinsatsen. Därför ser vi det som naturligt att erbjuda ett nytt tak för bosparandet, säger Emma Sarin, projektledare för Medlemsutveckling på HSB Riksförbund.

Öppna bosparande på nätet
Andra nyheter för HSBs bosparare är att det från och med maj går att hantera sitt bosparande via nätet. Det blir också möjligt att öppna ett nytt bosparande på nätet, åt sig själv eller någon annan – kanske ett barn eller barnbarn. Och precis som tidigare går det att välja på olika sparformer, men nu kompletterat med möjligheten att spara långsiktigt i etiska fonder. Läs mer om nyheterna i HSBs bosparande här.


HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 548 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 31 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.