Följ HSB Riksförbund

HSB brf Hilda tilldelas Miljöpartiets kongresspris 2012

Pressmeddelande   •   Maj 27, 2012 10:15 CEST

Hilda får priset för föreningens engagerande arbete med Hållbara Hilda en energi- och klimatsatsning styrd av medlemmarnas önskan att skapa ett klimatsmart och trivsamt boende i stadsdelen Rosengård i Malmö.

 – Priset är ett erkännande av att vår satsning är rätt, och att det går att gynna miljön samtidigt som det gynnar medlemmarnas och föreningens ekonomi, säger Giovanna Brankovic, brf Hildas ordförande, i en kommentar till priset.

 Miljöpartiets Motivering till priset:

"Bostadsrättsföreningen Hilda, genom styrelseordförande Giovanna Brankovic, mottar Miljöpartiets kongresspris 2012 för föreningens engagerande arbete med ’Hållbara Hilda’ – en energi- och klimatsatsning styrd av medlemmarnas önskan att skapa ett klimatsmart och trivsamt boende i stadsdelen Rosengård i Malmö.

 Hildas drygt 750 lgh stambyts och får klimatsmart isolering och energisnål teknik, och flera hus förses med regnvatten som spolvatten i toaletterna. I de pågående arbetena ingår både solceller på taken och lägenhetssamling av bioavfall. Minskad energianvändning och lägre klimatutsläpp blir resultatet. De boende styr varje led och nu i juni öppnar el-cykelpoolen som många önskat. Ett gäng engagerade medlemmar fungerar som klimatcoacher och hjälper andra att spara energi och leva klimatsmart hemma.

 Som bostadsrättsföreningen själv sagt, Hållbara Hilda visar att det går att ställa om ett bostadsområde från 70-talets energioptimistiska period till ett framtidsanpassat hållbart boende. En engagerad och envis styrelse har lyckats få ihop finansieringen trots stora svårigheter när en sammanhållen och framtidsinriktad politik för upprustning idag saknas. Föreningen inspirerar många och medlemmarna är stolta över ett bra boende i Rosengård. Hilda är väl värd Miljöpartiets kongresspris."

 Priset delades ut i samband med miljöpartiets kongress i Umeå.  Prissumman är på 10 000 kronor.

 För ytterligare information kontakta Giovanna Brankovic

Tfn  076-100 79 55

@-post  giovannabrankovic@gmail.com