Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

HSB Brf Örnens solenergiprojekt utsett till årets anläggning

Svensk solenergi har utsett HSB Brf Örnen i Sundsvall till årets anläggning. Anders Wijkman delade ut  priset igår kl 10:40 till bostadsrättsföreningens ordförande Bertil Lehto på Norra Latin i Stockholm.

Jurymotivering lyder:
”En tekniskt och estetiskt väl utförd solvärmeanläggning som på ett förtjänstfullt sätt exemplifierar möjligheterna att kombinera solvärme med fjärrvärme samtidigt som den visar på nya affärsmöjligheter för fjärrvärmebolagen. Det faktum att anläggningen uppförts av en engagerad bostadsrättsförening på en vacker plats ger anläggningen ett stort exponeringsvärde.”

Svensk Solenergi är en branschförening, som med drygt 70 professionella medlemmar representerar såväl den svenska solenergibranschen som forskningsinstitutioner som verkar inom solenergiområdet.

Årets anläggning - Utmärkelsen avser en anläggning som kan marknadsföras som ett bra exempel och ges till den som låtit uppföra anläggningen (anläggningsägare). Juryn ska be­akta såväl ekonomi som tekniskt utförande. Avser såväl solvärme- som solelanlägg­ningar, varför man kan överväga att dela ut två pris alternativt dela ut ett eller flera omnämnande.

Ämnen

Taggar


HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 670 000 medlemmar
  • ca 4 000 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 26 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Presskontakt

Maria Lyckesjö

Maria Lyckesjö

Presskontakt pressekreterare 070-771 43 00
André Johansson

André Johansson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404