Följ HSB Riksförbund

HSB bygger ”Turning Torso” i Stockholms innerstad

Pressmeddelande   •   Jan 15, 2013 10:11 CET


– Vi tänker bygga ett Turning Torso-projekt i Stockholms innerstad. Stockholm behöver ett spektakulärt landmärke, säger Håkan Falk, vd på HSB Bostad.

HSB lanserar under dagen en tävling för att hitta arkitekter till ett djärvt, nyskapande och spektakulärt bostadshus som ska uppföras i Stockholms innerstad. Unga arkitektkontor inbjuds till att vara med och tävla. Tre arkitektkontor ska väljas ut för att rita hus till de tre platser där byggnaderna kan komma att uppföras.

– Turning Torso är ett bra exempel på en byggnad som gett Malmö ett uppsving och en ny spännande profil. Meningen är att vår tävling ska resultera i något lika innovativt och nydanande, vi ska bygga framtidens boende, säger Håkan Falk.

Arkitekternas förslag kommer att presenteras på HSB Stockholms Facebooksida där allmänheten får vara med och rösta. En jury, där allmänheten har en röst, kommer sedan att välja ut det vinnande förslaget.

– Vi tror att allmänheten gärna vill vara med och påverka hur Stockholm utvecklas, det ska bli spännande att följa vad detta projekt kommer att resultera i. Våra bosparare får som vanligt förtur till lägenheterna, så det är läge att börja bospara om man vill gå före i kön, säger Håkan Falk.

Läs mer om tävlingen på www.hsb.se/stockholm/2023

 

Presskontakter

Håkan Falk, vd

HSB Bostad

Tel: 010-442 02 62

E-post: hakan.falk@hsb.se

 

Linda Annwall, affärsområdeschef Medlem och Marknad HSB Stockholm

Tel: 0734-034254

E-post: linda.annwall@hsb.se


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.