Följ HSB Riksförbund

HSB köper attraktiv mark i Mölndal

Pressmeddelande   •   Dec 18, 2013 09:37 CET

HSB förvärvar mark på Stallbacken i Mölndal. Säljare är NCC och köpet utökar HSBs markportfölj i Mölndal med drygt 130 lägenheter.

– Förvärvet stärker HSB Mölndals förutsättningar att fortsatt vara med och utveckla det goda boendet i Mölndals stad, där efterfrågan på bostäder är stor. Stallbacken har ett centralt och spännande läge i Mölndal med närhet till allt som ger livet kvalitet, säger David Blücher, vd på HSB Mölndal.

Stallbacken ligger centralt i Mölndal med goda kommunikationsmöjligheter. Samtidigt är det gångavstånd till närliggande naturområden. I närområdet finns bland annat skolor, förskola, restauranger, Åbybadet, travbana och ishall. Detaljplanen för området är antagen. HSBs mark möjliggör fyra flerfamiljshus om cirka 130 lägenheter. Lägenheterna kommer att byggas i två etapper. Första etappen säljstartar under hösten 2014.

– Vi har inte börjat skissa på bostäderna ännu. I all vår byggnation satsar vi på en hög miljö- och energiprofil, trygga kalkyler och långsiktig förvaltning, något vi även kommer att göra i Stallbacken, fortsätter David Blücher.

Fakta Stallbacken
Stallbacken ligger i Mölndal. Hela området består av cirka 735 byggrätter i olika upplåtelseformer. HSB andel är cirka 130 bostadsrättslägenheter som kommer att byggas i två etapper. Förutom bostäder planeras det att byggas en förskola i området. 

För mer information, kontakta:
David Blücher, vd HSB Mölndal, 0705-72 67 66.

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 548 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 31 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.