Följ HSB Riksförbund

HSB Living Lab och Göteborg Energi i samarbete kring framtidens boende

Pressmeddelande   •   Jun 26, 2014 09:44 CEST

Långsiktigt avtal ska bidra till energieffektiva lösningar i framtidens bostäder.

– Bostäder med smarta energilösningar är en viktig del av ett framtida hållbart samhälle. Med HSB Living Lab får vi möjlighet att bidra med energieffektiva boendelösningar, liksom att utvärdera metoder och lära oss mer om vad morgondagens boende ställer för krav, säger Lotta Brändström, VD för Göteborg Energi.

– Vi är glada att Göteborg Energi är samarbetspartner i HSB Living Lab. Göteborg Energi har stor kunskap inom effektiv energianvändning och morgondagens energiproduktion.  Och ett upparbetat forskningssamarbete med Chalmers. Det är dessutom en intressant fortsättning på vårt samarbete inom Johanneberg Science Park, säger Sanna Edling, projektledare HSB Living Lab.

I HSB Living Lab ska studenter testa produkter, material och sätt att bo. Byggnaden kommer att placeras inne på Chalmers campusområde i Göteborg och stå klar 2015. Utvecklingen sker i nära samarbete med bland annat Chalmers tekniska högskola, Johanneberg Science Park och Akademiska hus. Resultaten kommer att användas för att utveckla framtidens boende.

Läs mer om HSB Living Lab

För mer information, kontakta:
Sanna Edling, Projektledare HSB Living Lab, 0702-75 70 25 sanna.edling@hsb.se

Claes Sommansson, Projektledare, Göteborg Energi, 0707 62 69 35 claes.sommansson@goteborgenergi.se


HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 548 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 31 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.