Följ HSB Riksförbund

HSB Living Lab ska bygga och forska tillsammans med PEAB

Pressmeddelande   •   Jun 16, 2014 12:52 CEST

Nu är avtalet mellan HSB Living Lab och samhällsbyggaren Peab undertecknat. Ett långsiktigt samarbete där Peab bygger huset och deltar i forskningen kring framtidens hållbara boende.

– Vi är väldigt glada att Peab kommer in som partner med all den byggnadstekniska kunskap som de har. Eftersom vi ska bygga ett flyttbart boende och dessutom förändra huset löpande i takt med forskningen. Peab tillför såväl bredd som djup in i gruppen av samarbetspartners, säger Sanna Edling, projektledare för HSB Living Lab.

I HSB Living Lab ska studenter testa produkter, material och sätt att bo. Byggnaden kommer att placeras inne på Chalmers campusområde i Göteborg och stå klar 2015. Utvecklingen sker i nära samarbete med bland annat Chalmers tekniska högskola, Johanneberg Science Park och Akademiska hus. Resultaten kommer att användas för att utveckla framtidens boende.

– För Peab som samhällsbyggare är det här ett fantastiskt spännande projekt. Vi bidrar till en hållbar samhällsutveckling genom smarta, funktionella framtidsbostäder, samtidigt som vi får en unik möjlighet att forska inom viktiga områden som flyttbarhet och produktionsprocesser, säger Kristina Gabrielli, hållbarhetschef på Peab.

Läs mer om HSB Living Lab här: www.hsb.se/hsblivinglab

För mer information, kontakta: Sanna Edling, Projektledare HSB Living Lab, 0702-75 70 25 sanna.edling@hsb.se


HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 548 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 31 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.