Gå direkt till innehåll
HSB Living Lab söker modiga hyresgäster till framtidens boende

Pressmeddelande -

HSB Living Lab söker modiga hyresgäster till framtidens boende

Bild: Tengbom
Bo i kubik, ta en fika med grannen i tvättstudion och häng med forskareliten. HSB Living Lab erbjuder nu studenter och forskare en unik möjlighet att flytta in i framtidens boende på Chalmers i Göteborg. Det är första gången någonsin som forskningen, som pågår dygnet runt, flyttar in till de boende. Resultatet av forskningen ska användas för att utveckla framtidens boende.

– Vi ställer särskilda och ovanliga krav på de nya hyresgäster som ska bo i HSB Living Lab. Det ska bli spännande att se vilka som är intresserade av att bo i ett världsunikt forskningsboende, för i HSB Living Lab krävs att de boende är modiga och flexibla. Att bo mitt i forskningen innebär en del spring i huset när forskare ska mäta och dokumentera livet i labbet, säger Stefan Andersson projektledare HSB Living Lab.   

För att bo i HSB Living Lab är grundkriterierna att man är student och läser på Chalmers tekniska högskola eller Göteborgs universitet och är registrerad på Boplats Göteborg. Men framförallt krävs det att man verkligen vill bo i ett levande labb. Därför kommer de 60 sökande som även uppfyller grundkriterierna, kallas till ett slags audition. Där får de information om hur det blir att bo i HSB Living Lab och intervjuas om förutsättningarna för boendet. Dessutom har bosparande i HSB förtur till 5 av de 23 lägenheterna. Och här har bosparare i HSB mellan 18-29 år förtur. Dessutom krävs det inte att man studerar. Dessa lägenheter söker även bosparande medlemmar i HSB på Boplats.

– Vi vill träffa intresserade för att säkerställa att man är helt införstådd på vad det innebär att bo i HSB Living Lab. Det är inte fråga om någon Idol-audition, utan ska ses som en boendeintervju. Vi vill naturligtvis att de boende ska trivas i huset. Längtar man efter ett modernt boende som ger många möjligheter till att knyta kontakter med studenter, forskare och näringsliv, ja då tror jag att man hittat hem, säger Kristian Isberg, chef Hyresfastigheter HSB Göteborg.

Varje studentlägenhet är på 47 kubik. Det är ett nytt sätt att beskriva funktion och betyder att studenternas lägenheter har måttet 3,6 x 3,6 x 3,6 m. Dessutom ingår del i gemensamhetsyta i klustret där man bor tillsammans med fem andra studenter. De boende har även tillgång till samverkansplan i bottenvåningen.

Mycket rymd för pengarna

Hyran för studentlägenheterna kommer att ligga på cirka 4 650 kronor i månaden. I hyran ingår bredband, varmvatten, uppvärmning och el.

Vägen till inflyttning – fem steg

  • 9 mars. Fram till detta datum kan man anmäla intresse till att bo i HSB Living Lab på Chalmers studentbostäder: hsblivinglab@chalmersstudentbostader.se
  • 9-18 mars ligger de 23 lediga lägenheterna sökbara på Boplats Göteborg.
  • 26 mars. Drygt en vecka senare skickas inbjudan ut till 60 studenter som uppfyller urvalskriterierna. Kort därefter kallas till en audition där de får information om hur det är att bo i HSB Living Lab och intervjuas om förutsättningarna för boendet.
  • 31 mars hålls audition på Chalmersområdet i Göteborg. Plats och tid kommer att meddelas de 60 sökande som uppfyller urvalskriterierna.
  • 1 juni är det inflyttning i HSB Living Lab.

Lämna intresseanmälan till HSB Living Lab innan 9 mars genom att mejla: hsblivinglab@chalmersstudentbostader.se  

Sök lägenhet i HSB Living Lab 9-18 mars 2016 genom att besöka: https://nya.boplats.se/

Läs mer om HSB Living Lab här: www.hsblivinglab.com

Observera att medlemmar i HSB har förtur till 5 av de 23 lägenheterna. Här har bosparare i HSB förtur, likaså om man är mellan 18-29 år. Och till dessa fem lägenheter finns inga krav på att man studerar. HSBs lägenheter söks på samma sätt som de 18 studentlägenheterna, se ovan.

För mer information, kontakta:
Stefan Andersson, projektledare HSB, Living Lab, 010-44 201 28, stefan.andersson@hsb.se
Kristian Isberg, chef Hyresfastigheter HSB Göteborg, 010-442 22 19, kristian.isberg@hsb.se

Om HSB Living Lab
HSB Living Lab är resan mot framtidens boende. Idén om ett levande labb för forskning om en hållbar boendemiljö föddes 2010 och blir nu verklighet 2016. Här på Chalmers kommer studenter och forskare bo och leva för att testa innovationer och tekniska lösningar för nästa generation bostäder. I 29 lägenheter utrustade med mätstationer och sensorer kommer upp till 40 personer leva i en föränderlig byggnad där väggar, fasader och inredning utvecklas efterhand som forskningen fortskrider. HSB Living Lab är ett samarbete mellan näringsliv och akademien. En unik och öppen arena för att skapa framtidens hållbara boendemiljöer. Huvudparters är Chalmers, HSB och Johanneberg Science Park. Samverkanspartners är Tengbom, Peab, Akademiska Hus, Tieto, Electrolux, Bengt Dahlgren, Göteborg Energi, Elfa, Vedum. #HSBLivingLab

Ämnen

Kategorier


HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 550 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 30 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Kontakter

Maria Lyckesjö

Maria Lyckesjö

Presskontakt pressekreterare 070-771 43 00
André Johansson

André Johansson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404

Presstjänst

Presskontakt Presstjänst HSB Riksförbund 010-4420306

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 677 000 medlemmar
ca 4 100 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
24 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund
Box 8310
104 20 Stockholm
Sweden