Följ HSB Riksförbund

HSB-medlemmar vill ha kvar RUT-avdraget

Pressmeddelande   •   Apr 14, 2010 13:31 CEST

En majoritet av HSBs medlemmar vill att politikerna behåller RUT (avdraget för hushållstjänster )och ROT (avdraget för hantverkstjänster). En opinionsundersökning via en webbpanel med drygt tusen svarande HSB-medlemmar visar att nästan 60 procent vill behålla avdragen. 30 procent anser att RUT-avdraget bör avskaffas. 

-HSB har satsat på att utveckla det vi kallar ”bonära” tjänster på en rad orter i landet. Det är en väl fungerande verksamhet som innebär att vi kan utveckla boendet och erbjuda hushållsnära tjänster till våra medlemmar. Det är en populär verksamhet som har alla möjligheter att växa framöver och skapa fler jobb. Det är därför olyckligt att det nu har blivit en ideologisk låsning i frågan och att det blivit en valfråga om reformen ska avskaffas eller inte. Det säger Pernilla Bonde, Förbundssekreterare, HSB Riksförbund i en kommentar till resultatet   

 Undersökningen genomfördes 18-30 mars 2010 och resultatet kan sammanfattas enligt följande. Hela undersökningen bifogas i länken 

  • 58% av panelmedlemmarna tycker att det är ganska eller mycket bra att det införts ett skatteavdrag för hushållsnära tjänster.
  •  85% tycker det är ganska eller mycket bra att ROT-avdraget införts.
  •  33% kan absolut tänka sig att beställa städning och använda avdraget för hushållsnära tjänster, men har inte gjort det än. 4% använder redan avdraget.
  •  54% kan absolut tänka sig att anlita en hantverkare och använda ROT-avdraget, men har inte gjort det än. 20% har redan använt ROT-avdraget.
  •  37% känner till att HSB på vissa orter i landet har infört "Bonära tjänster”.
  •  59% tycker att politikerna bör behålla båda reformerna inför nästa val.

Bifogade filer

PDF-dokument