Följ HSB Riksförbund

​HSB mest attraktiva och kända fastighetsbolag enligt Rekryteringsbarometern

Pressmeddelande   •   Maj 25, 2015 09:42 CEST

HSB är det mest attraktiva och kända fastighetsbolaget. Det visar Rekryteringsbarometern 2015, en enkätundersökning där studenter från landets högskolor och universitet inom fastighetsrelaterade utbildningar får säga sitt. Det är andra året i rad som HSB vinner denna utmärkelse.

– Det är fantastiskt roligt att HSB återigen får ett kvitto på att vårt arbete uppskattas. Det är särskilt glädjande att det kommer från studenter. HSB strävar ständigt efter att vara den ledande samhällsbyggaren och till det krävs att vi lyckas attrahera skickliga studenter. Det här visar att vi är på rätt väg, säger Pernilla Bonde, vd HSB Riksförbund.

Undersökningen visar vidare att de flesta studenterna anger att de vill arbeta inom Fastighetsutveckling, tätt följt av samhällsbyggnad och stadsutveckling. Och Skanska är den mest kända och attraktiva arbetsgivaren på konsult- och byggsidan enligt studenterna.

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 550 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 30 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.