Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

HSB och Dina Försäkringar i samarbete

Från och med den 1 april blir Dina Försäkringar ny leverantör av HSB Hemförsäkring. Samarbetet gäller även för Gemensamt bostadsrättstillägg som tecknas av HSBs bostadsrättsföreningar, som komplement till fastighetsförsäkringen. Dina Försäkringar tar över efter If som tidigare har varit försäkringsgivare på båda dessa områden.

-  HSB får nu en partner som liksom vi är en federativ organisation och väldigt nära sina kunder. Dina Försäkringar har fyra år i rad utsetts till Sveriges bästa försäkringsbolag av kunderna, enligt Svenskt Kvalitetsindex, och vi vill alltid erbjuda våra medlemmar det bästa, säger Ingvar Bergman, VD för HSB Försäkring

- Vi är väldigt glada och stolta över samarbetet och att vi nu får möjlighet att visa vad vi kan göra för HSBs medlemmar. Det känns bra att kunna erbjuda en trygg och prisvärd försäkring som utformats speciellt för HSB, säger Bibi Sandberg, VD för Dina Försäkring AB.

HSB är landets största bostadskooperation med cirka 535 000 medlemmar. HSB Försäkring tillhandahåller fastighetsförsäkring samt byggfelsförsäkringar avseende nyproduktion och ombyggnader. Bolaget samarbetar med olika partners för kompletterande försäkringar som bidrar till ett tryggt boende för medlemmarna.

Dina Försäkringar är det gemensamma varumärket för ett femtiotal lokalt verksamma försäkringsbolag som har kontor över hela landet. Dina Försäkringar är idag landets femte största försäkringsgivare med en premievolym på cirka 1,4 miljarder kronor.

För mer information, kontakta

Ingvar Bergman, VD, HSB Försäkrings AB, tel 08-785 3163, 070-602 6095

Christer Groth, informationschef, Dina Försäkring AB, tel 08-518 03 876, 070-688 5202

 

Ämnen


HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 670 000 medlemmar
  • ca 4 000 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 26 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Presskontakt

Maria Lyckesjö

Maria Lyckesjö

Presskontakt pressekreterare 070-771 43 00
André Johansson

André Johansson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404