Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

HSB Östergötland mottagare av Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2009

SIQ Institutet för Kvalitetsutveckling har utsett HSB Östergötland till mottagare av Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2009. Utmärkelsen går också till Barn- och ungdomsmedicinska kliniken i Jönköpings län.

Mats Odell, Kommun- och finansmarknadsminister:

- Det är glädjande att ett bostadsföretag är en av mottagarna av Utmärkelsen Svensk Kvalitet 2009. Det visar att även företag inom bostadssektorn tack vare systematiskt kvalitetsarbete och kundorientering kan tillhöra de främsta i landet. Jag gratulerar HSB Östergötland som genom en långsiktig satsning på kvalitet har erhållit denna fina utmärkelse.

I sin motivering skriver SIQ att HSB Östergötland kännetecknas av stark kundsamverkan och partnerskap med de viktigaste kunderna. Ett starkt medarbetarengagemang som stöds av engagerat ledarskap bidrar till goda resultat och nöjda kunder. Organisationen har tydliga och medvetet valda angreppssätt inom de flesta relevanta områden både vad gäller genomförande och förebyggande insatser. Ett aktivt förbättringsarbete genomsyrar verksamheten. Utvärdering och förbättring av angreppssätten är föredömligt systematiskt och integrerat. HSB Östergötland är ett gott föredöme för hur uthållig systematisk verksamhetsutveckling ger förbättringarna för kunderna, skapar engagerade och nöjda medarbetare och leder till goda resultat.

Kenth-Olof Stigh, Förbundsordförande, HSB Riksförbund:

- Vi på HSB Riksförbund är glada och mycket stolta över att en HSB-förening fått denna fina utmärkelse. Vi gratulerar styrelsen, ledningen och alla medarbetare som tillsammans bidragit till detta

Marita Svensson, Ordförande, HSB Östergötland:

- Vi i styrelsen är oerhört stolta över Utmärkelsen Svensk Kvalitet och det är ett långsiktigt arbete som lett fram till detta. Att som företag få denna utmärkelse är ett bevis på att alla medarbetare har förstått värdet av ett kvalitetsarbete. Jag hoppas som ordförande att vi ska behålla nivån och utveckla vårt kvalitetsarbete vidare och framför allt bidra till att sporra andra genom att sprida inspiration kring kvalitetsarbete inom HSB.

 Peter Lindgren, VD, HSB Östergötland:

- Det är fantastiskt roligt att få Utmärkelsen Svensk Kvalitet. Att utomstående professionella bedömare så ingående granskat och värderat vår verksamhet och funnit att vi förtjänar att stå som förebild känns stort. Extern input är väldigt viktigt för utveckling och förbättring.

 

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Kawa Zolfagary

Kawa Zolfagary

Presskontakt Pressekreterare HSB Riksförbund 072-205 59 62
André Johansson

André Johansson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404

Presstjänst

Presskontakt Presstjänst HSB Riksförbund 010-4420306

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 677 000 medlemmar
ca 4 100 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
24 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund
Box 8310
104 20 Stockholm
Sweden