Gå direkt till innehåll
HSB på andra plats i NKI-undersökning

Pressmeddelande -

HSB på andra plats i NKI-undersökning

HSBs projekt, brf Alfa i Göteborg. 

Idag delades 2014 års priser för NKI (Nöjd kund index) bland privata bostadsutvecklare ut av Prognoscentret. HSB ProjektPartner, och de regionala HSB-föreningarna, tilldelades andra pris bland Sveriges bostadsutvecklare.

– Vi inom HSB är mycket stolta och glada över detta pris. Resultatet är ett kvitto på vårt gedigna arbete med NKI. HSB förenar vår samlade nationella kompetens med vår lokala närvaro runt om i hela landet. Det är en oslagbar kombination, säger Matias Lindberg, vd på HSB ProjektPartner.

NKI är bostadsutvecklarnas gemensamma mätinstrument för att ta reda på och följa kunders inställning till företaget, dess produkter och tjänster. Under 2013 premierades HSB ProjektPartner av Prognoscentret för störst utveckling inom området pålitlighet, som är den viktigaste faktorn för kundnöjdhet.

– 2013 satte vi rutinerna och under 2014 har vi trimmat våra långsiktiga mål och lyssnat på våra bostadsköpare för att fokusera på våra största förbättringsområden, fortsätter Matias Lindberg.

JM blev åter igen bäst av alla aktörer i branschen med NKI-värde 78 av 100 vid inflyttning. HSB är tätt efter med NKI-värde 76 och delar andraplatsen med NCC och Besqab. Branschmedel vid inflyttning hamnade på NKI-värde 73. HSBs bästa bostadsprojekt blev brf Alfa i Göteborg med 46 lägenheter. Det hade inflyttning i februari 2014 och placerades på delad femteplats av 2014 års bästa projekt med NKI-värde 84 vid inflyttning.

– I samband med inflyttningen sätter vi in extra resurser så att de boende får all hjälp de kan tänkas behöva. På inflyttningsdagen rullar vi handgripligen ut röda mattan. Detta resultat visar att kunderna uppskattar våra ansträngningar i hela inflytningsprocessen. Det är otroligt roligt och ger extra energi till arbetet med att få ännu nöjdare kunder under 2015, säger Camilla Wahlgren, inflyttningsansvarig från HSB Göteborg.

Årets resultat:

  • Första pris: JM med NKI-värde 78
  • Delad andra plats: HSB ProjektPartner, NCC och Besqab med NKI-värde 76
  • Bästa projekt: Veidekkes Österberget Stadsvyn i Uddevalla med NKI-värde 87

Branschgenomsnitt för inflyttning: NKI-värde 73
Branschgenomsnitt för garanti: NKI-värde 68

Bakgrund NKI (Nöjd Kund Index):
Kundnöjdhet bland privata bostadsutvecklare började mätas år 2008 av analysföretaget Prognoscentret. I dag ingår de allra flesta svenska bostadsutvecklare i branschmätningen. Den baseras på en internationell standard (jämförbar med till exempel Svensk kvalitetsindex) och resultaten är direkt jämförbara med andra branscher. En NKI-undersökning ger en bild av hur nöjda kunderna är och möjlighet för företagen att följa hur den utvecklas år för år. En NKI-undersökning identifierar även de viktigaste förbättringsområdena. Viktiga faktorer är pålitlighet, bostadens kvalitet och den personliga servicen.

För mer information, kontakta:
Eva-Lotta Vinskär, analytiker HSB ProjektPartner AB, 076-839 05 45, eva-lotta.vinskar@hsb.se

Ämnen

Kategorier


HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 550 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 30 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Projektpartner är HSBs gemensamma affärsbolag som ägs av de 30 regionala HSB-föreningarna. Bolagets huvudsakliga uppgift är bostadsproduktion, vilken sker i partnerskap med HSB-föreningarna. Så kombineras den lokala förankringen med HSBs nationella resurser, kunskap och erfarenhet.

Kontakter

André Johansson

André Johansson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404
Kawa Zolfagary

Kawa Zolfagary

Presskontakt Pressekreterare HSB Riksförbund 072-205 59 62

Presstjänst

Presskontakt Presstjänst HSB Riksförbund 010-4420306

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 677 000 medlemmar
ca 4 100 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
24 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund
Box 8310
104 20 Stockholm
Sweden