Följ HSB Riksförbund

HSB vinnare av Sveriges grönaste varumärke inom bostadsbranschen

Pressmeddelande   •   Apr 10, 2018 19:17 CEST

HSB är det varumärke inom bostadsbranschen som upplevs som mest miljövänligt. Det visar 2017 års undersökning av strategiföretaget Differ, som varje år korar Sveriges Grönaste Varumärke. I undersökningen har över 1000 respondenter i åldrarna 15-75 år från hela Sverige fått värdera hur miljövänliga välkända varumärken är.


– Det är mycket glädjande att HSBs hållbarhetsarbete uppskattas av allmänheten. Förra året antog HSBs stämma en hållbarhetssäkrad affärsstrategi. Det arbetet har bara börjat och nu kommer vi att vara en ännu starkare aktör som kan bidra till ett hållbart samhälle. Ett av våra ambitiösa mål är att vår klimatpåverkan ska vara nära noll 2030, säger Sofia Hagman, hållbarhetschef HSB Riksförbund.

Sveriges Grönaste Varumärke har delats ut varje år sedan 2007. Målsättningen med priset är att följa svenska konsumenters syn på miljö- och hållbarhetsarbete bland företag i utvalda branscher.

Här finns hela rapporten om Sveriges grönaste varumärke.

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 600 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 29 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.