Följ HSB Riksförbund

HSBs köpare bland de nöjdaste i branschen

Pressmeddelande   •   Feb 07, 2019 12:00 CET

HSB ProjektPartner kommer på tredje plats i branschmätningen av bostadsutvecklare med nöjdast kunder. Bakom resultatet ligger ett långsiktigt och systematiskt arbete med kundnöjdheten.

Mätningen som görs av Prognoscentret omfattar kundnöjdheten i nyproduktionsprojekt med inflyttning 2018. HSB ProjektPartner som är HSBs nationella nyproduktionsbolag har ett NKI på 74. Branschindex för 2018 är 70. Faktorerna som mäts är bland annat personal, information, pålitlighet och själva bostaden. HSB ProjektPartner blev även bästa aktör i branschen per faktorerna inredningsval och förväntningar

– Vi är mycket glada över att HSBs bostadsköpare är fortsatt nöjda och att det ger oss en pallplats i mätningen ser jag som en viktig framgångsfaktor i en bransch som just nu kämpar om kunderna. Nöjda medlemmar och kunder är ett av våra absolut viktigaste mål. HSB har nyproduktion över hela landet. Detta kombinerat med lokal närvaro, ett målmedvetet och engagerat arbete för att möta våra kunder har gett resultat. Mätningen visar också vad vi kan bli ännu bättre på, säger Henrik Zäther, vd HSB ProjektPartner.

Utöver det placerade sig HSB brf Strandängen, som ligger i Mjölby på plats sex på tio i topp-listan bland bostadsprojekt med de nöjdaste bostadsköparna. HSB brf Strandängen ligger vid Svartå Strand och består av 60 bostadsrätter om två till fyra rum och kök.

HSB har även nöjdast kunder när NKI Garanti mäts två år efter inflyttningen med ett resultat på 73 för 2018, jämfört med branschens värde på 66.

Om mätningen

Prognoscentret är ett oberoende marknadsanalysföretag som har specialiserat sig på den nordiska bygg- och fastighetsmarknaden. Undersökningen har genomförts i samarbete med branschens aktörer och grundas på närmare 11 500 svar från bostadsköpare. Prognoscentrets branschmätning följer allmän praxis inom nöjdhetsmätningar och resultaten är därmed jämförbara med NKI-värden från t.ex. Svenskt Kvalitetsindex.

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 620 000 medlemmar
  • ca 4 000 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 28 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.