Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Miljöpartiförslag om ROT-avdrag för alla boendeformer bra anser HSB

I en debattartikel i Dagens Industri den 16 april föreslår Miljöpartiet och Riksbyggen att ROT-avdrag bör införas i alla boendeformer. Man undrar varför de som bor i lägenhet ska betala nästan dubbelt så mycket som en villaägare för samma typ av renoveringar och varför ROT-avdraget inte kopplas till krav på energismarta investeringar.

 - Det här är ett bra förslag. Det borde vara en självklarhet att möjligheterna att få ROT-avdrag eller motsvarande bidrag ska vara lika för alla boendeformer, säger HSBs förbundsordförande Anders Lago HSB. Han efterlyser nu besked från alla övriga riksdagspartier om vad de anser när det gäller att bostadsrätter och hyresrätter också måste få likvärdiga möjligheter att få ROT-avdrag.

 - Det är svårt att förstå att detta inte har genomförts tidigare. I alla partier säger man att man vill ha likvärdiga villkor mellan upplåtelseformer och samtidigt genomförs en ROT-reform som  enbart gäller för delar av bostadsmarknaden. Det är förstås fel och måste rättas till, säger Anders Lago

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Presskontakt

Emma Casserlöv

Emma Casserlöv

Presskontakt Pressekreterare HSB Riksförbund 072-594 75 00
André Johansson

André Johansson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 674 000 medlemmar
ca 4 000 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
25 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund
Box 8310
104 20 Stockholm