Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu är det först till kran som gäller!

Den unika innovationen är framtagen i samarbete med Groß Witz Wasser Institut (GWWI) i Salzburg, Österrike. I ett styrelsemöte den 3 februari blev det klart att multikranen blir standard i alla nya bostäder som byggs av HSB. Drömmen om att få dina favoritdrycker direkt från kranen blir nu verklighet. HSB har i ett internationellt projekt utvecklat multikranen för hemmet. Den unika innovationen är framtagen i samarbete med Groß Witz Wasser Institut (GWWI) i Salzburg, Österrike. I ett styrelsemöte den 3 februari blev det klart att multikranen blir standard i alla nya bostäder som byggs av HSB.

Bostadskooperationen HSB är känd för många innovationer inom boendet. Sådana saker som sopnedkastet och tvättstugan har blivit synonymt med HSB och folkhemmet.

Nu kommer så ännu en banbrytande uppfinning, och det är en efterlängtad detalj i hemmet. Den nya multikranen kan leverera upp till åtta valfria drycker – direkt från kran. Med en enkel vridning kan du tappa upp en iskall lättöl eller ett friskt glas apelsinjuice. Om man så önskar kan man även få saft, cider, mjölk och till och med champagne. Allt beroende på tycke och smak.

– Vi inom HSB har egentligen inga synpunkter på dryckesvalet, säger Julia Aibreán, projektledare på HSB nyproduktion,tvärtom ser vi det som ännu ett viktigt steg mot det goda boendet – en övergripande målsättning som vi inom HSB alltid arbetar för.

 I den första leveransen kommer 4 920 installationer att göras, men dessa kommer att följas av fler.

– Vi kommer steg för steg bygga ut täckningen och efterhand nå de flesta regioner och bostadsområden, säger projektledare Julia Aibreán, redan nu kan man se vilka områden som är tillgängliga på HSB.se/kranen.

 HSB har genom åren även gått i spetsen för klimatarbetet inom bostadssektorn och har satt höga målsättningar vad gäller både minskade utsläpp och förnyelsebar energi. Multikranen spar mycket energi vad gäller transporter och är en bekvämlighet som säkerligen är välkommen i många hem.

– Alla som vill se om deras område täcks i första delen av utbyggnaden kan läsa mer på HSB.se/kranen, säger Julia Aibreán, multikranen är ännu ett exempel på HSBs höga standard inom nyproduktion.

 

För ytterligare information: HSB.se/kranen

Ämnen

Kategorier


Kontakter

Kawa Zolfagary

Kawa Zolfagary

Presskontakt Pressekreterare HSB Riksförbund 072-205 59 62
André Johansson

André Johansson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404

Presstjänst

Presskontakt Presstjänst HSB Riksförbund 010-4420306

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 677 000 medlemmar
ca 4 100 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
24 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund
Box 8310
104 20 Stockholm
Sweden