Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu lanseras egen ägd vindkraft för medlemmar i HSB

HSB Riksförbund har tecknat samarbetsavtal med Umeå Energi om att erbjuda vindkraftsandelar till HSBs medlemmar. Tillsammans med Umeå Energi som investerat i vindkraft utanför Umeå bildar man ett vindkraftkooperativ där medlemmarna kan köpa andelar.


Avtalet innebär att enskilda medlemmar, bostadsrättsföreningar och regionala HSB-föreningar erbjuds köpa andelar från den 7 maj och leveransen av färdig 100 procent grön vindkraftsel väntas kunna ske i inledningen av 2014.

Vi vet att många medlemmar och bostadsrättsföreningar är intresserade av att byta bort den icke förnybara energin som man använder mot att vara med och äga ett eget vindkraftverk. Jag vet att det finns många som känner att man med ett eget initiativ vill bidra till ett bättre klimat. Därför tror jag att efterfrågan på vindkraftsandelar kommer att bli stor, säger Sanna Edling, projektledare på HSB Riksförbund. 

Vi är mycket glada över att HSB valt att samarbeta med oss inom vindkraftområdet. Umeå Energi har liksom HSB ett starkt miljöfokus och år 2018 ska företagets alla produkter och tjänster vara helt klimatneutrala. Redan idag kommer all el vi säljer från förnybara källor som sol, vind och vatten. Att som i detta fall hitta gemensamma lösningar med våra kunder hjälper oss på alla sätt att blir bättre – både då det gäller hållbarhet och våra erbjudanden, säger Anders Hjalmarsson, Affärsutvecklare på Umeå Energi

HSB tror att vindkraften har en långsiktig potential som förutom klimatnyttan också bidrar till att hålla elpriserna nere. Svensk Vindenergi pekar på en fortsatt god utveckling av vindkraften i Sverige trots lågkonjunktur och låga elpriser. Man spår en ökning av årsproduktionen med 36 procent under 2013.

Kontakt HSB, Sanna Edling, FOI-strateg 010 442 03 46

Ämnen

Kategorier


Kontakter

Maria Lyckesjö

Maria Lyckesjö

Presskontakt pressekreterare 070-771 43 00
André Johansson

André Johansson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404

Presstjänst

Presskontakt Presstjänst HSB Riksförbund 010-4420306

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 677 000 medlemmar
ca 4 100 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
24 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund
Box 8310
104 20 Stockholm
Sweden