Följ HSB Riksförbund

Nybyggarkommissionen borde följas av en statlig kommission anser HSB

Pressmeddelande   •   Feb 20, 2014 12:41 CET

Det behövs mer än en rad förslag från privatledda kommissioner anser HSB som efterlyser en statlig kommission över partigränserna som kan ta ett samlat grepp för att öka byggandet.

Den  s k Nybyggarkommissionen, som är ett initiativ från ett antal företag, presenterar idag 63 förslag för att öka byggandet. På DN Debatt skriver man att det låga bostadsbyggandet är ett hot mot Sveriges ekonomi och att hushållens skulder är ett mindre problem än barriärerna på bostadsmarknaden. Bland förslagen märks sänkta ränteavdrag, slopat bolånetak och att staten måste återta en aktiv roll för byggandet.

- Utan att vi har tagit ställning till alla enskilda förslag anser HSB att det är bra att det nu tas ett antal olika initiativ i diskussionen om hur byggandet ska kunna öka. Fler kommissioner kommer med sina förslag under våren och debatten kommer att bli intensiv inför valet. Men det är synd att de politiska partierna inte engagerar sig mer i denna fråga som är viktig för hela samhällsutvecklingen. Privata initiativ i alla ära, men det skulle behövas en politisk kommission över partigränserna som inte bara utvecklar en diskussion, utan också leder till konkret politik. Sverige behöver en långsiktig politik för ökat bostadsbyggande som det finns en politisk samsyn kring, säger Anders Lago, ordförande HSB Riksförbund i en kommentar  


HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 548 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 31 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.