Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pratar samma språk- avgörande för nytt mäklarsamarbete

HSB Göteborg har nu tecknat ett treårigt mäklaravtal. I upphandlingen deltog sex olika företag där Länsförsäkringar Fastighetsförmedling blev det självklara valet.

-  Detta är en viktig affär för oss på HSB Göteborg eftersom den kommer att betyda mycket för våra medlemmar. Bara det att veta vad man ska betala i mäklararvode när man säljer sin HSB-bostad är mycket värt, säger Birgitta Boberg, chef affärsområde Medlem på HSB Göteborg.

Ett viktigt bedömningsgrund i valet av mäklarsamarbetspartner var att de skulle ha god lokalkännedom. Något Länsförsäkringar Fastighetsförmedling kan erbjuda med sina många lokalkontor i Västsverige.

- Närhet till området är mycket viktigt för våra kunder som måste kunna känna sig trygga när de ska göra en av sina livs affärer, säger Birgitta Boberg.

Det allra viktigaste har dock varit den medlemsnytta vi kan erbjuda våra medlemmar. Länsförsäkringar Fastighetsförmedling erbjuder sina mäklartjänster till fasta priser i en enkel trappmodell vilket vi ser som en stor fördel. Om du till exempel säljer din lägenhet för en miljon kronor så kostar det dig 38 000 kronor i mäklararvode. Säljer du den för två miljoner kronor så kostar det 43 000 kronor, och så vidare.

- Fasta priser gör affären tydlig för den som ska sälja sin HSB-lägenhet. Det har förekommit alldeles för mycket otydliga arvodesersättningar och det känns mycket bra att kunna erbjuda våra medlemmar en trygg affär till ett relevant pris, säger Birgitta Boberg.

 Förutom själva mäklartjänsten har HSBs medlemmar många förmånliga kringtjänster att ta del av. Exempelvis kan de få låna upp till 300 000 kronor i ett handpenningslån i 3 månader till 0 % ränta, de får förmånliga boräntor och fri marknadsvärdering av lägenheten.

Samarbetet innebär också att Länsförsäkringar Fastighetsförmedling kommer medverka i HSBs populära Köpskola. Till våren planeras också medlemsträffar med olika teman där Familjejuridik och försäkringsfrågor är några som kan bli aktuella.

Vill du veta mer, kontakta

Birgitta Boberg, affärsområdeschef Medlem

Telefon: 031-85 92 05

Ämnen

Taggar


HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 670 000 medlemmar
  • ca 4 000 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 26 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Presskontakt

Maria Lyckesjö

Maria Lyckesjö

Presskontakt pressekreterare 070-771 43 00
André Johansson

André Johansson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404