Följ HSB Riksförbund

Sofia Hagman ny chef för hållbarhet och public affairs på HSB Riksförbund

Pressmeddelande   •   Jul 03, 2015 07:00 CEST

Sofia Hagman har utsetts till ny chef för hållbarhet och public affairs på HSB Riskförbund från och med september. Hon har mångårig erfarenhet som hållbarhets- och kommunikationschef och har arbetat i ledande befattningar på bland annat KPA, Trygg-Hansa och Plan Sverige.

Sofia Hagman är utbildad ekonom och statsvetare och har en Executive MBA-examen från Handelshögskolan.

­– Jag är glad att Sofia Hagman tillträder som public affairs- och hållbarhetschef på HSB Riksförbund. Med hennes gedigna erfarenheter inom hållbarhet och public affairs är jag säker på att hon kommer att vara en nyckelperson i arbetet med att stärka HSBs position som hållbar samhällsbyggare” säger Pernilla Bonde, vd HSB Riksförbund.

Sofia Hagman kommer att ingå i HSB Riksförbunds ledningsgrupp och blir chef över en expertgrupp. Hon kommer framför allt att ha det strategiska ansvaret för hållbarhet och public affairs på HSB Riksförbund.

– Jag ser fram emot att få bidra till att ytterligare stärka HSBs roll som en hållbar samhällsaktör. HSB har en mycket viktig samhällsfunktion där bostadsfrågan är avgörande för social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet. Ambitionen är att bli ännu bättre på att påverka samhällsutvecklingen som experter inom hållbarhet, något som jag hoppas kunna bidra till att förverkliga, säger Sofia Hagman, blivande chef för hållbarhet och public affairs på HSB Riksförbund.


För mer information, kontakta:

Pernilla Bonde, vd HSB Riksförbund, 010-442 03 18, pernilla.bonde@hsb.se
Sofia Hagman, blivande chef för hållbarhet och public affairs HSB Riksförbund, 072-522 42 02, hagman_sofia@hotmail.com

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

  • ca 550 000 medlemmar
  • ca 3 900 bostadsrättsföreningar
  • ca 35 000 förtroendevalda
  • 30 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.