Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Tätt samarbete gav vinst i tävlingen om Kvarnholmen

Det är med stor glädje vi tagit emot beskedet från Kalmar kommun att vi i samarbete med Kf Göta och Skanska utsetts till vinnare i markanvisningstävlingen om kvarteren Gesällen och Muren på Kvarnholmen. Vårt förslag innebär cirka 150 nya bostäder samt affärer och kontor med en totalyta på runt 5 000 kvadratmeter centralt i Kalmar.

HSB Sydost, Kf Göta och Skanska har arbetat tätt tillsammans i utvecklingen av det vinnande förslaget.

– Det har varit ett mycket givande samarbete. Vi har som arbetsnamn kallat oss den nya Kalmarunionen, säger Börje Nilsson vd i HSB Sydost och fortsätter:

– Vi är tre företag som drivs av värderingar och idéer, inte bara hur man uppför fastigheter och driver affärer utan också utvecklar såväl boende som stads- och affärsmiljöer. Vi är samhälls-byggare på olika sätt och drivs av ambitioner att ta ett långsiktigt ansvar för den hållbara staden. Hållbar i tre dimensioner – socialt, ekologiskt och ekonomiskt.

Att bygga nytt på Kvarnholmen innebär en utmaning då det är den stadsdel i Sverige som har flest kulturminnesmärkta hus. I det vinnande förslaget har arkitekterna Sven Gustafsson och Lotten Palmgren, White arkitekter i Malmö fångat den historiska staden och kombinerat den med ett modernt formspråk. Avsikten är att skapa en attraktiv stadsbild för boende och besökare i dialog med kommunen.

– För oss är det glädjande att få vara med om att utveckla Kalmar. Som samhällsbyggare sporras vi av möjligheten att skapa en hållbar stadsmiljö som präglas av liv och aktiviteter dag och kväll. Här har vi möjlighet att sätta en standard för framtidens gröna stadsmiljö, säger Håkan Isfalk, Distriktschef, Skanska Kalmar.

I kvarteret Gesällen kommer Coop Konsum att driva verksamhet i nya butikslokaler.

– Vi är mycket glada och nöjda att i nya lokaler på en spännande och attraktiv plats kunna erbjuda våra kunder och medlemmar en matbutik som kommer att ta ut svängarna, säger Håkan Smith, vd i Kf Göta, påtagligt nöjd.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Börje Nilsson, vd HSB Sydost: 010-451 31 07, borje.nilsson@sydost.hsb.se

Håkan Smith, vd Kf Göta: 0470-315 25, 070-579 54 11, hakan.smith@kfgota.se

Håkan Isfalk, Distriktschef Skanska Kalmar: 010-448 92 13, 070-627 88 92, hakan.isfalk@skanska.se

Ämnen

Kategorier


Kontakter

Kawa Zolfagary

Kawa Zolfagary

Presskontakt Pressekreterare HSB Riksförbund 072-205 59 62
André Johansson

André Johansson

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404

Presstjänst

Presskontakt Presstjänst HSB Riksförbund 010-4420306

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 677 000 medlemmar
ca 4 100 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
24 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund
Box 8310
104 20 Stockholm
Sweden