Gå direkt till innehåll
Världspremiär för speedating i bostadsrättsstyrelser

Pressmeddelande -

Världspremiär för speedating i bostadsrättsstyrelser

På HSB Göteborgs utvecklingskonferens kommer både medlemmar i HSBs bostadsrättsstyrelser och andra föreningar ha möjlighet att träffa den rätte.
- Vi har helt enkelt stulit singlarnas koncept för att mötas. Men istället för att träffa en person vill vi nu att de ska träffa så många som möjligt, säger Dan Henriksson, utbildningsansvarig på HSB Göteborg.

Några minuter får man på sig att berätta om bra saker man gjort i sin förening och kanske också mindre lyckade satsningar. Sedan är det personen framförs tur att dela med sig av sin erfarenhet.

- Det finns en ocean av kunskap bland våra 267 föreningar. Att få möjlighet att på ett enkelt och snabbt sätt dela med sig är någonting som vi gärna uppmuntrar. Det ska bli spännande att se hur detta går, säger Dan Henriksson.

Utvecklingsdagen går i kunskapens tecken. Här finns möjlighet att lyssna till Kerstin Elias från White arkitekter som talar om hållbara städers möjlighet, ledarskapscoachen Brian Berglund lär ut bra knep för att skapa goda relationer i föreningen och HSBs egen Hans Kruus berättar om den nya standarden för socialt ansvarstagande, ISO 26000 som HSB arbetar med för fullt. Nytt för i år är också att alla är välkomna hit, även de som inte tillhör en HSB-förening.

- Att vi på HSB Göteborg är bra på socialt ansvar räcker inte. Vi måste arbeta aktivt för att påverka andra organisationer så att de också blir bättre i socialt ansvarstagande. Därför är det extra kul att nya ansikten kommer att dyka upp imorgon, säger Dan Henriksson.

Förutom sociala relationer får föreningarna även konkreta tips på hur de energieffektivisera och spara stora pengar och miljö samt hur de ska handskas på bästa sätt med eventuella vattenskador.
Program Utvecklingsdagen

Läs mer om HSB Göteborgs arbete med ISO 26000 för socialt ansvarstagande

Har du pressfrågor, kontakta
Cecilia Lööf, informationschef HSB Göteborg
Telefon: 031-85 93 44 eller 0707-21 51 77
E-post: cecilia.loof@gbg.hsb.se

Ämnen

Kategorier


Kontakter

Maria Lyckesjö, tillbaka från semester 5 aug

Maria Lyckesjö, tillbaka från semester 5 aug

Presskontakt pressekreterare 070-771 43 00
André Johansson, tillbaka från semester 12 aug

André Johansson, tillbaka från semester 12 aug

Presskontakt Marknads- och kommunikationschef HSB Riksförbund 070-5496404

Primär presskontakt sommar

Presskontakt Åke Johansson HSB Riksförbund 070 648 89 66

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 677 000 medlemmar
ca 4 100 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
24 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund

Box 8310
104 20 Stockholm
Sweden