Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Fel i bostadsrätt

Fel i bostadsrätt

Det är tyvärr relativt vanligt att köpare och säljare hamnar i tvist med varandra när det efter köpet visar sig att bostadsrätten är behäftad med fel. Ofta handlar tvisten om huruvida felet är dolt eller inte, men det finns även andra faktorer att ta hänsyn till vid bedömningen om fel i bostadsrätt och eventuell rätt till ersättning.

​Se till att säga upp i rätt tid!

​Se till att säga upp i rätt tid!

Den 30 juni brukar vara brytpunkt för många lokalhyresavtal. Om din bostadsrättsförening, eller du som övrig fastighetsägare, vill ändra villkor i hyresavtalet eller friställa ytor i föreningens fastighet till andra ändamål, måste avtalet sägas upp innan den 30 juni. Annars förlängs hyresavtalet enligt den avtalade förlängningstiden.

Får vi kamerabevaka husets entréer?

Får vi kamerabevaka husets entréer?

Många bostadsrättsföreningar och hyresvärdar ägnar sig idag åt kamerabevakning och ännu fler kanske har funderat på det. Kamerabevakning kan trots allt vara ett effektivt sätt att skapa en säker och trygg boendemiljö. Ett vanligt önskemål är att kamerabevaka entrén i sitt flerbostadshus – men är det verkligen tillåtet?

​Vilka verktyg har styrelsen att ta till vid bostadsrättshavares slarv med betalning av årsavgiften?

​Vilka verktyg har styrelsen att ta till vid bostadsrättshavares slarv med betalning av årsavgiften?

En av bostadsrättshavarnas viktigaste skyldigheter gentemot bostadsrättsföreningen är att betala årsavgiften i tid. Det finns flera olika sätt på vilka bostadsrättsföreningar kan angripa problemet, men ibland är det svårt att veta vilket sätt som är bäst lämpat i den aktuella situationen. Viktoria Wallin, fastighetsjurist på HSB Riksförbund, redogör för bostadsrättsföreningarnas alternativ.

Lägre elnätspriser men kraftigt ökade skillnader mellan kommunerna

Lägre elnätspriser men kraftigt ökade skillnader mellan kommunerna

Elnätsavgifterna har minskat med i snitt 2,9 procent sedan förra året, till stor del beroende på att två stora aktörer gjort prissänkningar. Skillnaderna mellan olika kommuner har dock ökat och är större än någonsin. Mellan de tio kommuner med högst respektive lägst elnätsavgift skiljer nästan 3 000 kronor per lägenhet och år, visar Nils Holgerssongruppens kartläggning av elnätsavgifterna.

Johan Nyhus, ny förbundsordförande på HSB

Johan Nyhus blir ny förbundsordförande för HSB

Vid HSBs årsmöte idag utsågs Johan Nyhus till ny ordförande för HSB Riksförbund i enlighet med valberedningens förslag. Johan har framför allt gjort sig känd från sin tid som kommunalråd i Göteborg, där han drivit en rad stora infrastrukturprojekt.

​Vem ansvarar för vattenskador?

​Vem ansvarar för vattenskador?

Vattenskador kommer aldrig lägligt. En vattenskada kan vara omfattande i sig men kan också leda till oförutsedda och allvarliga följdskador. Det kan bli en dyr historia att reparera deföljdskador som vattenskadan orsakat.

Visa mer

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 677 000 medlemmar
ca 4 100 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
24 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund

Box 8310
104 20 Stockholm
Sweden