Följ HSB Riksförbund

Sex stora tidningsproducenter vill göra HSB:s nya tidning

Pressmeddelande   •   Aug 29, 2006 12:16 CEST

Tidningen kommer inledningsvis att innehålla ett tiotal lokala editioner, men antalet editioner kommer successivt att öka.

Sex stora tidningsproducenter har lämnat offert för den redaktionella produktionen av tidningen och enligt tidplanen ska leverantören utses den 18 oktober. Dessa är OTW Publishing, Appelberg, Spoon Publishing, Tidningskompaniet, Welcom och Forma Publishing Group.

- Det här är definitivt en av de största tidningssatsningarna på flera år, så vi förstod att många producenter skulle vara intresserade. Vi har ändå blivit positivt överraskade över den energi de lägger ned i den pågående upphandlingen, säger Åke Johansson som är presschef på HSB Riksförbund.

Tidning kommer att ha ett boende- och bostadskoncept som har högt engagemang. Editioneringen är ett intressant utvecklingsprojekt. Jämfört med Vår bostad kommer tidningen att riktas mot en yngre målgrupp, huvudsakligen hushåll i intervallet 35-45 år och den kommer att innehålla mycket om nya bostäder och inredning.

HSB anlitar tidningskonsulten Malmsten & Martinsson som utrett tidningskonceptet och bistår i den pågående upphandlingen.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.