Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Suveränt Snedtänkt om bostadsfrågan

    Suveränt Snedtänkt om bostadsfrågan

    Trettiotalsschlagers, konstiga radionämndsanmälningar och subkulturen Göteborg i all ära. Men det var först när författaren och komikern Kalle Lind behandlade bostadsfrågan som den suveräna podcasten Snedtänkt träffade mig mitt i hjärtat. Snålvattnet rinner ju i regel bara vid tanken på progressiv avskrivning, markanvisningspolicy och tomträttsavgäld.

  • Bostadsrättshavare behöver oftast inte betala för sin andrahandshyresgästs skador – HSB:s jurister kommenterar

    Bostadsrättshavare behöver oftast inte betala för sin andrahandshyresgästs skador – HSB:s jurister kommenterar

    En rinnande vattenkran och ett lossat avloppsrör orsakade vattenskador i en bostadsrättsförenings fastighet. Lägenheten var under tiden för händelsen uthyrd i andra hand och föreningen krävde bostadsrättshavarna på ersättning. Både tingsrätten och hovrätten nekade föreningen ersättning med hänvisning till att bostadsrättshavare inte ansvarar strikt för sina hyresgästers vållande.

  • Henrik Zäther ny vd på HSB Projektpartner

    Henrik Zäther ny vd på HSB Projektpartner

    Henrik Zäther blir ny vd på HSBs nyproduktionsbolag Projektpartner AB. Han kommer från tjänsten som vd på HSB Göta. – Redan idag är HSB den branschledande bostadsrättsutvecklaren som bygger i hela landet. Den stora utmaningen är att fortsätta den utvecklingen och öka HSBs utbud av bostäder till våra medlemmar, säger Henrik Zäther.

  • HSB vinner mark för träbyggnation

    HSB har vunnit två av tre tilldelningar i det nya området Björkalund i Norrköping. Marktilldelningarna möjliggör ca 80 lägenheter och kravet är att stomme och fasad byggs i trä.

  • Har du en brandsläckare?

    Hjälp, det brinner!

    Det är en härlig tid vi har framför oss med många ljus, lussebullar, glögg och trevliga sammankomster. Men tyvärr så är det också en tid med många lägenhetsbränder. Vad kan man göra i bostadsrättsföreningen för att undvika att drabbas av brand?

  • Magnus Ekström ny tf vd för HSB Projektpartner

    Magnus Ekström ny tf vd för HSB Projektpartner

    Styrelsen för HSBs nationella nyproduktionsbolag, HSB Projektpartner, har utsett Magnus Ekström till tf vd från den 1 januari 2017. Magnus Ekström har uppdraget till dess att en ordinarie vd är på plats.

  • HSB brf Studio 1, Örgryte Torp i Göteborg är årets vinnare av det prestigefulla Kasper Salin-priset 2016. Arkitekt: Johannes Norlanders team. Foto: HSB arkiv

    Glädjeyra när HSB Studio 1 vann Kasper Salin-priset!

    Kasper Salin-priset 2016 tilldelas HSBs Studio 1 i Örgryte Torp, Göteborg. Arkitektonisk höjd och fin samklang med omgivande natur var några av lovorden som hördes när juryn prisade projektet. På plats på Cirkus i Stockholm var förutom arkitekten Johannes Norlanders team, projektledningen från HSB Göteborg även en av de boende i HSB Studio 1.

  • Anders Lago, förbundsordförande HSB

    Strålande nyheter när skatt på solel slopas

    – Det är strålande nyheter att regeringen slopar skatten på solel. Nu kan äntligen utbyggnaden av solel ta fart ordentligt. HSB har tillsammans med Solelkommissionen en längre tid påtalat bristerna med dagens regelverk. Det är mycket glädjande att regeringen har lyssnat på kritiken, säger Anders Lago, förbundsordförande HSB.

  • Niklas Widebeck, utredningschef HSB Riksförbund

    HSBs kommentar till Swedbanks rapport om bostadsrättsföreningars sparande

    – Vi menar att det inte är aktuellt med några generella och stora avgiftshöjningar som Swedbank varnar för. Särskilt inte för dem som arbetar systematiskt med planeringen. Ytterst är det alltid respektive bostadsrättsstyrelse som bestämmer vilken årsavgift som ska gälla. Och vår bild är att de allra flesta av dessa har bra kontroll och framförhållning, säger Niklas Widebeck, utredningschef på HSB.

  • Nils Holgersson-rapporten 2016: Kommunernas taxor varierar med över 12 000 kronor

    Nils Holgersson-rapporten 2016: Kommunernas taxor varierar med över 12 000 kronor

    Priserna för el, värme, avfall och vatten har höjts med fyra procent det senaste året och skillnaderna mellan kommunerna fortsätter att öka. Skillnaden mellan billigaste och dyraste kommunen är hela 78 procent eller cirka 12 670 kronor per år. Det visar den årliga Nils Holgersson-rapporten, som kartlägger avgifter och taxor för ett flerbostadshus i landets samtliga kommuner.

Visa mer