Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Lunchseminarium 7/12: Valrörelsen – vad väntar unga med bostadsdrömmar?

    Lunchseminarium 7/12: Valrörelsen – vad väntar unga med bostadsdrömmar?

    Tuffa amorteringskrav, KALP-kalkyler och höga bostadspriser. Hindren är många för unga som står inför att köpa sin första bostad. Hittills har det saknats en sammanhållen bostadspolitik för att hjälpa unga vuxna in på bostadsmarknaden. Nu går vi snart in i ett valår. Vad behövs för att få upp de bostadspolitiska frågorna på agendan och vilka lösningar krävs för att lösa problemen?

  • HSB väljer Volt som ny huvudbyrå

    HSB väljer Volt som ny huvudbyrå

    Efter en omfattande upphandling inleder HSB ett samarbete med reklambyrån Volt. Som ny huvudbyrå ska Volt utveckla bostadsaktörens varumärkes- och kommunikationsarbete.
    HSB är Sveriges ledande boendeaktör som utöver att både bygga och förvalta bostäder över hela landet även erbjuder bosparande till sina medlemmar. Processen att upphandla ny huvudbyrå har pågått sedan i somras och valet föll til

  • Giltiga skäl för andrahandsupplåtelse

    Giltiga skäl för andrahandsupplåtelse

    Visst kan det vara så att man som bostadsrättshavare behöver hyra ut sin lägenhet i andra hand under en period, exempelvis om man ska arbeta eller studera på annan ort. Men när har man egentligen skäl för andrahandsupplåtelse? Får man upplåta sin bostadsrättslägenhet i andra hand för att tjäna några extra slantar? Vi reder ut rättsläget!

  • Bostadsrättsföreningens ansvar för buller i bostäder

    Bostadsrättsföreningens ansvar för buller i bostäder

    I en uppmärksammad dom som meddelats tidigare i år har en bostadsrättsförening – och inte en verksamhetsutövare för tunnelbanetrafik – ansetts vara rätt adressat för ett föreläggande om att utreda möjliga åtgärder för att minska stomljud från tunnelbanetrafik i en bostadslägenhet. Hur långtgående är egentligen en bostadsrättsförenings ansvar för buller i bostadslägenheter? Vad bör en styrelse som

  • Kostnaderna för avfallshantering och vatten och avlopp har ökat mest för hushållen under året.

    Ökade kostnader för el, värme, avfall, vatten och avlopp

    Totalkostnaderna för el, fjärrvärme, avfall, vatten och avlopp har ökat under det senaste året – och gapet mellan kommunerna växer. De som bor i kommunen med högsta sammanlagda taxa betalar 1 020 kronor mer i månaden jämfört med kommunen som har lägst kostnad. Det visar den årliga Nils Holgerssonrapporten som kartlägger avgifter och taxor i hela landet.

  • HSB-juristen svarar på tre vanliga frågor

    HSB-juristen svarar på tre vanliga frågor

    HSB är landets största bostadskooperation och vi får dagligen in mängder av frågor från våra medlemmar som rör deras boende och allt som hör boendet till. Vi har under årens lopp samlat på oss en hel del svar på vanliga frågor, och vi tänkte i det här inlägget bjuda på svaret på tre vanliga frågor. Om du är medlem i HSB eller ingår i styrelsen i en HSB-bostadsrättsförening kan ni kontakta oss för

  • Inomhustemperatur: Så kallt får det vara inomhus och det här kan du göra

    Inomhustemperatur: Så kallt får det vara inomhus och det här kan du göra

    I takt med att temperaturen sjunker utomhus vill vi spendera mer tid inomhus för att njuta av en varm och behaglig bostad. Men vad finns egentligen för regler angående temperaturen inomhus? Hur många grader bör det vara? Vad kan den boende själv göra och vad har fastighetsägaren för ansvar?

  • Folkbokföring

    Folkbokföring

    Folkbokföringsuppgifter är av avgörande betydelse för många fastighetsägare som utreder olovliga andrahandsupplåtelser och andra oriktiga hyresförhållanden. Folkbokföringsuppgifterna utgör ofta stor del av den bevisning som fastighetsägare åberopar för att styrka sina påståenden om ett visst boendeförhållande.

  • (Nästan) allt du behöver veta om garage- och parkeringsplatser!

    (Nästan) allt du behöver veta om garage- och parkeringsplatser!

    Tillgång till en garage- eller parkeringsplats är för många ett måste när de letar nytt boende. Frågor och funderingar kring garage- och parkeringsplatser är därför återkommande i en bostadsrättsförening. Vanliga frågor är hur tilldelningen av dessa platser fungerar och hur lång uppsägningstiden är. Gäller samma regler för garageplatser inomhus som för parkeringsplatser utomhus? I det här inlägget

  • Karlstad är den första kommun som vinner utmärkelsen Årets Arkitekturkommun två gånger.

    Karlstad Årets Arkitekturkommun 2021

    Karlstad försvarar sin titel och blir Årets Arkitekturkommun 2021, för andra året i rad. Örebro kommer tvåa för tredje året och Skellefteå är nykomling på listans tredje plats. Det visar en rapport som tagits fram av Sveriges Arkitekter och HSB Riksförbund.

Visa mer