Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Andrahandsupplåtelse - Provsammanboende

Andrahandsupplåtelse - Provsammanboende

Ska du flytta ihop med din partner och planerar att hyra ut din lägenhet i andrahand? När har man egentligen skäl för andrahandsupplåtelse och hur länge har man rätt att provsammanbo för att det ska utgöra giltigt skäl för andrahandsupplåtelse? Vi reder ut rättsläget!

Andrahandsupplåtelse - Tillfällig vistelse utomlands eller på annan ort

Andrahandsupplåtelse - Tillfällig vistelse utomlands eller på annan ort

Ska du resa utomlands eller befinna dig på annan ort och planerar att hyra ut din lägenhet i andrahand? När har man egentligen skäl för andrahandsupplåtelse? Får man upplåta sin bostadsrättslägenhet i andra hand för att tjäna några extra slantar? Vi reder ut rättsläget!

Andrahandsupplåtelse - Arbete och studier på annan ort

Andrahandsupplåtelse - Arbete och studier på annan ort

Andrahandsupplåtelse - Arbete och studier på annan ort. Ska du studera eller arbeta på annan ort och planerar att hyra ut din lägenhet i andrahand? När har man egentligen skäl för andrahandsupplåtelse? Får man upplåta sin bostadsrättslägenhet i andra hand för att tjäna några extra slantar? Vi reder ut rättsläget!

Sommarserie om andrahandsupplåtelse

Sommarserie om andrahandsupplåtelse

Äntligen sommar och semestertid! Det är inte ovanligt att man under sommaren spenderar mycket tid på i sommarstugan, hos vänner och familj eller kanske utomlands och intresset av att upplåta sin lägenhet i andra hand ökar normalt under sommartid. Är det ett giltigt skäl för andrahandsupplåtelse att man är på semester? I vilka situationer får man egentligen upplåta sin lägenhet i andra hand?

Livat i midsommar?

Livat i midsommar?

Dags för ännu en högtid och många ser fram emot att bjuda hem sina vänner på midsommarfest med god mat, dans runt stången och kanske festligheter långt in på natten. Skoj ska vi ha men även tänka på alla grannar kanske inte uppskattar festen lika mycket och lika långt in på natten.

Omförhandling av hyresavtal – vi hjälper er!

Omförhandling av hyresavtal – vi hjälper er!

Många bostadsrättsföreningar och fastighetsägare har lokaler i sina fastigheter som hyrs ut och som därigenom genererar extra inkomst. Förhållandet mellan fastighetsägaren och hyresgästen regleras i lokalhyresavtal som ibland inte är helt enkla att tolka. HSB Riksförbunds jurister erbjuder en paketlösning för omförhandling av hyresavtal vilket bland annat kan hjälpa hyresvärden att höja hyran.

Vem ansvarar för poolen?

Vem ansvarar för poolen?

Sommaren har gjort sitt intåg och det nalkas, förhoppningsvis, varmare väder en tid framöver. I takt med att temperaturen stiger är det naturligt att lusten faller på för att ta sig ett dopp. Men hur fungerar det om man bor i bostadsrätt och vill ha en pool på sin uteplats? Vi förklarar vad som gäller!

Barn anses inte varaktigt sammanbo med förälder - nekas medlemskap i brf

Barn anses inte varaktigt sammanbo med förälder - nekas medlemskap i brf

I ett färskt avgörande från Svea hovrätt prövades frågan om ett vuxet barn som förvärvat en andel av sin förälders bostadsrätt kunde beviljas medlemskap i en bostadsrättsförening. Barnet hade fått en procentandel av bostadsrätten av sin pappa och ansökte därför om medlemskap i bostadsrättsföreningen. Den aktuella bostadsrättsföreningen var medlem i HSB och hade HSB normalstadgar 2011 version 5.

Visa mer

HSB Riksförbund

HSB är en medlemsägd, kooperativ organisation som arbetar med bosparande, byggande och förvaltning. HSB vill skapa en trygg boendemiljö där alla kan träffas och trivas.

HSB är Sveriges största bostadskooperation med:

ca 677 000 medlemmar
ca 4 100 bostadsrättsföreningar
ca 35 000 förtroendevalda
24 regionala HSB-föreningar

HSB ägs och drivs av medlemmarna enligt principen en medlem – en röst.

HSB Riksförbund

Box 8310
104 20 Stockholm
Sweden