Följ HSB Riksförbund

Pressmeddelanden Visa alla 7 träffar

Starkt stöd för skatteavdrag för hushållsnära tjänster bland medlemmar i HSB

Pressmeddelanden   •   Mar 10, 2009 15:27 CET

I en nyligen genomförd panelundersökning svarar nära 1 200 medlemmar i HSB på frågor om avdrag för hushållsnära tjänster och ROT-avdrag. En stor majoritet, 64 procent vill att politikerna ska behålla båda reformerna.

Växla fastighetskatten mot en klimatskatt!

Pressmeddelanden   •   Jun 26, 2008 04:00 CEST

HSB, Riksbyggen och Naturskyddsföreningen lanserar ett förslag om att växla nuvarande skatter på boendet till en skatt som baseras på bostädernas miljöprestanda. Det skriver organisationerna i en debattartikel på SvD Brännpunkt idag torsdag.

Nya uppgifter om statens rekordintäkter från boendet

Pressmeddelanden   •   Apr 02, 2008 11:00 CEST

Helt färska uppgifter visar att statens överskott från bostadssektorn 2006 var hela 68 miljarder kr per år. Vid slutet av 80-talet hade staten årliga utgifter på närmare 40 miljader kr för räntesubventioner till boendet. Idag leverar boendet intäkter till staten samtidigt som det saknas pengar för upprustning.

Årets HSB-projekt till Ramlösagården i Helsingborg

Årets HSB-projekt till Ramlösagården i Helsingborg

Pressmeddelanden   •   Jun 04, 2007 08:46 CEST

HSBs förbundsstämma har bland 4 nominerade projekt runt om i landet som producerats av HSB utsett årets projekt.

Dokument 2 träffar

HSB har lanserat en webbpanelen bland medlemmarna. Totalt ingår 1690 medlemmar i panelen. 1175 har svarat i denna undersökning vilket ger en svarsfrekvens på 69,5%. Den genomfördes 30 jan-5 feb i år. Panelmedlemmarna ombads svara på några korta frågor om hushållsnära tjänster och hantverkstjänster

En opinionsundersökning från Synovate Temo visar att en stor majoritet av boende i flerbostadshus säger nej till Post-och Telestyrelsens påbud om att alla trapphus måste förses med fastighetsboxar och att posten inte längre delas ut i lägenhetsdörrarnas brevinkast.